Danas je u 10 sati počeo drugi dan trećeg izdanja Green Montenegro International Film Festivala.
U Centru za kulturu Danilovgrad su od 10 sati do 12 sati prikazivani filmovi koji se takmiče u kategoriji Turističko-propagandni filmovi.


Nakon toga slijede projekcije filmova iz kategorije Ekologija duše, do 15.50 sati, kada će se prikazivati filmovi iz kategorije Ekologija duše. U sklopu pratećeg programa, u 18 sati reprizno će biti prikazan film „Kulturi život poklonio-Milorad Stojović“ reditelja Mirka Jakovljevića.


Od 10 sati do 11.46 sati na Barskom ljetopisu će se prikazivati filmovi iz kategorije Ekologija, a od 12 sati do 15:00 sati publika će imati priliku da pogleda filmska ostvarenja iz kategorije turističko-propagandni filmovi. Od 16 sati do 18.50 sati biće prikazani filmovi iz kategorije Ekologija, a drugi dan GMIFF-a na Barskom ljetopisu zatvoriće projekcija filma „Plastični okean“ Krega Lisona, s početkom u 19.30h.


Uporedo sa projekcijama u Centru za kulturu Danilovgrad, na Barskom ljetopisu i u Nikšićkom pozorištu, filmovi će biti prikazivani i u brojnim osnovnim, srednjim školama i fakultetima u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore.


U večernjim časovima GMIFF se seli u Nikšićićko pozorište gdje će u 20.30 sati biti prikazan film „Ustav republike Hrvatske“ reditalja Rajka Grlića, koji je zajedno sa Antem Tomićem napisao scenario. Uloge tumače: Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić.


„Ustav Republike Hrvatske“ je intimna, ljubavna priča o četvoro ljudi koji žive u istoj stambenoj zgradi u centru Zagreba. Oni se međusobno razliku, od društvenog statusa, do seksualne orijentacije, od političke do vjerske pripadnosti. Osim prostora, spajaju ih i njhovi, često suprotstavljeni „demoni prošlosti“.


Ulaz na sve projekcije je slobodan.

 

Izvor: MNE magazin