Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu

CEZAM je izradio dokumentarni film za potrebe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Projekat „Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu" veoma je značajan kako za sjever i region tako i za čitavu Crnu Goru, te za partnerske zemlje regiona.

On se realizuje kako bi poboljšao mehanizme i kapacitete zemalja učesnica u planiranju i upravljanju slivom rijeke Drine.

Očuvanje naših rijeka je garant za budućnost našeg stanovništva u ruralnim sredinama.
Izvršni direktori Međunarodne banke za obnovu i razvoj, su 9. maja 2016. godine, odobrili Grant Globalnog fonda za zaštitu životne sredine (GEF) i Fonda za posebne klimatske promjene (SCCF) u iznosu od 8.6 miliona dolara bespovratnih sredstava za regionalni Projekat „Upravljenje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu”, koji implementiraju Crna Gora, Srbija i Bosna i Hercegovina.
Cilj ovog projekata jeste povećanje standarda života građana Crne Gore u slivu Drine, zaštita od poplava i iskorišćenje vodnih resursa na održiv način. Pored matičog Ministarstva, u realizaciju projekta uključeni i Uprava za vode, Jedinica za tehničku podršku u okviru Ministarstva finansija kao i Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.
Top